top of page
 • Rózsa Gábor

3+1 tipp | Hol rendeljek reklámfilmet/videoklipet?


Videofelvétel készítés, filmes tartalom gyártás hol és hogyan?

Ahhoz, hogy tudatosan tudjon válaszolni a "Hol készítsem el a reklámfilmem/ videoklipem?" kérdésre, először tisztában kell lennie vele, hogy milyen lehetőségek is állnak a rendelkezésére.

Most bemutatunk 3+1 megoldási lehetőséget önnek.

1. "Csináld magad!"

Az egyik választható út ebben az esetben a "Csináld magad!"megoldás. Igen, mára, oly könnyen hozzálehet jutni egy videó felvevő készülékhez, hogy ez a lehetőség is teljes mértékben a szolgálatára áll bárkinek.

Előnyei:

 • Olcsó és nem kell alkalmazkodni.

 • Az alkotói folyamat élményt nyújt így szórakoztató és felüdítő.

 • Közösség kovácsoló, hiszen a filmezés egy csapat munka és egy közös célért küzdeni mindig remek csapatépítés.

Hátrányai:

 • Rengeteg időt vesz el. A filmkészítés rettentő hosszú és összetett folyamat így azok az emberek, akik dolgozni fognak a filmen a cége vagy a család tagjai közül rendkívül leterheltek lesznek és más teremtő munkát nem lesznek képesek csinálni mellette.

 • Más cégekkel való hátrány fog fellépni. Ugyanis a legtöbb cég egy erre szakosodott vállalatot vagy csapatot bíz meg, akik mögött rengeteg tapasztalat és szakértelem áll, amit néhány rövid filmes tapasztalattal nem lehet felül múlni, (de valljuk, be nem is lenne igazságos, ha mégis lehetne.)

2. Kis filmkészítő csapat

Második szint, ha egy kisebb videoklip, reklámfilm, imázs videó, esemény videó készítő filmes csapatot bízunk meg. Az ilyen társulások általában lelkes fiatalok, akik a filmezés izgalmáért álltak össze és szárnypróbálgatásként fel-fel vállalnak kisebb munkákat.


Előnyei:

 • Gyors. A lelkesedésük kellően motiválni fogja őket így viszonylag rövid időn belül el fogják végezni a rájuk szabott munkát.

 • Ön a főnök. Kevés megrendelésük van ebből fakadóan aranyemberként fogják kezelni Önt és minden kívánságát teljesíteni fogják.

 • Olcsók lesznek, hiszen számukra ingyen is megérné. Az egész csupán próbálgatják képességeiket.

Hátrányai:

 • Szakmailag nem elég érettek. A végső produktum nagy eséllyel nem fogja elérni az országos színvonalat, így a témához jobban hozzáértőknek szemet fog szúrni az amatőr csapattal való együtt működés, ami nem feltétlen vet jó fényt a vállalkozására, zenekarára.

 • Kevés vagy semmi hozzáadott érték. Nem fognak érdemlegesen vitatkozni önnel, amit természetesen előnyként is felsorolhatunk, de ugyanúgy hátrány is hiszen, ha már felkér egy csapatot a munka elvégezésére, akkor hozzáadott értéket is illene beletenniük a projektbe.

 • Nem lesz egyedi. Ezek a csapatok általában bevett filmes sémákból dolgoznak. Még nem alakult ki számukra a megfelelő stílushasználat így csak bele-bele kóstolnak az eszközök és kifejezésmódok használatába. Ezt a nézők fogják főleg unalommal fogadni, ami szintén az ön vállalkozására lehet negatív hatással.

3. Nagy filmstúdió

A harmadik szint az Érett önálló filmstúdió. Ők azok a társulások, akiknek több országos hírnevet kapott referencia munkáik is elérhetők már. Nagyobb csapatban dolgoznak: 10-15 fő. És teljesen profi szinten tudják hozni a tőlük elvárt videoklipet, reklámfilmet vagy bármilyen filmes alkotást.

Előnyei:

 • Igényes és szép kivitelezés. Remekbe szabott kamera beállítások, profi csapat munka.

 • Határozottak, tapasztaltak tudják, hol merülhetnek, fel hibák tisztába vannak a saját képességeikkel. Alkotói folyamatba érdemlegesen beleszólnak és olykor (főleg technikai területben) rendkívül hasznos tanácsokat tudnak adni.

Hátrányai:

 • Költséges. Ezek a stúdiók sok embert mozgatnak és sok közülük elismert szakember az iparágban, így elkerülhetetlen vele járója, hogy drága a szolgáltatásuk.

 • Elvesződés. Az érettebb önálló stúdiók filmes szakemberekből állnak, akik sokszor beleesnek abba a hibába, hogy a gyönyörű filmes eszközökkel való kivitelezés mellett elfelejtik, hogy embereknek, az Ön fogyasztóinak készítik az alkotást. Így az az úgynevezett kommunikációs zajban könnyen elvesződhetünk.

3+1. Marketingközpontú szolgáltatás

A negyedik szintre a marketingközpontosítás kerül.

Ez a lehetőség már túlmutat az általános reklámfilm, videoklipgyártáson. A marketingközpontú ügynökségek, stúdiók más irányból közelítik meg a filmalkotást.

Míg az első három lehetőség mind a videót és a fejben megszületett ötletet teszi a legfontosabb helyre. Ezzel ellentétben a marketingközpontúság a kívánt hatás, a cél elérését veszi a fő küldetésének. Ennél a lehetőségnél több iparág találkozásáról beszélünk.

Biznisz és Kreativitás metszete ez.

Biznisz és Kreativitás ötvözete

Előnyei:

 • Ellenőrzés. Számokra és adatokra épülő projektmenedzselés jellemző rájuk, ami azt jelenti, hogy az egész folyamat alatt ellenőrzés alatt van tartva a közönség, az Ön vállalkozása és a kívánt hatás elérésének szintje.

 • Eredményesség. Így a pénzének kihasználtsága rendkívül Eredményes lesz. Értelmetlenné válik a közismertté vált mondat, miszerint "Minden reklámra költött összeg fele kidobott pénz!" - Ez Hamis állítás és butaság ennél a negyedik szintű lehetőségnél vizsgálva.

 • Figyelmeztetnek. Teljes mértékben az Ön céljaira összpontosítanak és annak elérésére, és ha ön rossz döntéseket hozna, ők tapasztalataikra, szakértelmükre és számadataikra alapozva megakadályozzák ebben.

 • Közönség vonzó. A közönség az ő munkáikat szereti a legjobban, hiszen kifejezetten nekik alkotnak. Így a cégének a fogyasztói megítélése kellemes rajongássá változik

Hátrányai:

 • Hosszabb munkafolyamat. Folyamatosan tartani kell velük a kapcsolatot. Sokat kérdeznek és úgy szint sokszor a vezetésbe is beleszólnak, ha úgy látják jónak.

 • "Nagyszájúak". Sokszor semmi más csak a végső Ön által megadott cél elérése érdekli őket így képesek az Ön ötleteit is erősen bírálni, ha azt nem látják hasznosnak.

 • Önállóbbak, kevésbé irányíthatóak. A marketing központú alkotó cégeket meglehet, hogy a közönség jobban érdekli, mint Ön de ezt nem is vehetjük igazi hátránynak, hiszen ha a közönség elégedett és sokat költ Önnél, akkor Ön is biztosan az lesz!

Ha a 4., Marketingközpontú lehetőség felől tovább érdeklődne, Tovább tájékozódhat---> itt.

Ha még több hasonló témájú cikket olvasna, Kövessen, minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradjon le újdonságainkról.

Látogasson meg minket weboldalunkon máskor is. Saját tapasztalatait írja meg nekünk kommentben.

További szép napot kívánunk! /Rózsa produktum/

"…ha a közönség elégedett és sokat költ Önnél, akkor Ön is biztosan az lesz!

#reklámfilm #videoklip #rendelés #ár #stuido #zene #reklám #kommunikáció #marketing #videó #kreatív #kampány #készítés #forgatás #közönség

32 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page