top of page
 • Rózsa Gábor

Hogyan légy borzasztó ügyfél? - Film rendelés menete.


Ha oda jut az életed, hogy filmet szeretnél rendelni. Legyen az videoklip, reklámfilm vagy akármilyen személyre szabott formátum, elkerülhetetlen lesz számodra, hogy a gyártó cég ügyfelévé válj. Az, hogy ezek után milyen megrendelőként viselkedsz, csak rajtad múlik.

film rendelés

A következőkben megtörtént események alapján összeszedtük a legrosszabb ügyfél főbb ismérveit, hogy Te is eldönthesd, milyen film megrendelőnek számítasz.

Az Első találkozó

A Borzasztó reklámfilm rendelő ügyfelek 50 százaléka nem is ér el ehhez a ponthoz, ugyanis ehhez már tényleges film iránti elkötelezettség szükséges, ami az igazi idő tolvaj ügyfeleknek nincs is.

A Borzasztó ügyfél első találkozás körüli tulajdonságai:

 • Nem szakít rá időt. - A komolytalan film megrendelő nem tulajdonít az alkotásnak akkora jelentőséget, hogy tényleges időt szakítson a reklámfilm előkészítésére.

 • Nincs a megbeszélt helyen és sehogyan sem lehet elérni.

 • Nem tiszteli a filmkészítő kreatívokat. - Abban az esetben, ha mégis szakít időt a találkozóra és meg is jelenik azon (általában második harmadik alkalommal szokott ez összejönni.) Akkor késik, terel és nem válaszol az elhangzó kérdésekre, majd pár perc múltán már el is siet erős, kifejező bólogatásokkal, hogy minden rendben van és lesz úgy, ahogy mondjuk mi film készítők.

vevőszerzés
 

A Kreatív alkotó szakasz

A Borzasztó ügyfél nem szól bele a kreatív alkotói fázisba, egészen a videoklip / reklámfilm forgatást megelőző éjszakáig. A kész film tervet az utolsó estig változtatás nélkül elfogadja sőt meg is dicséri.

A ki nem állhatatlan ügyfél az utolsó pillanatokban - a videoklip/reklámfilm forgatást megelőző 12 órában - úgy gondolja, hogy beleolvas a film forgatókönyvbe. Az ott látottakat az összefüggések megértése nélkül bírálni kezdi, majd azonnali változtatásokat kezd követelni.

Az általa kért utolsó pillanatos változtatások és a kreatívok által hetek alatt gondosan kidolgozott és felépített videoklip/ reklámfilm tervek gyors, nehéz összehangolása után elismerően elfogadja és véglegesnek ítéli a reklámfilm/videoklip forgatókönyvet.

A Borzasztó videofilm megrendelő már ekkor tudja, hogy az ötlet nem tetszik neki. A Borzasztó ügyfél a konfliktus elkerülése érdekében inkább elhallgatja minden további észrevételét.

kreatív marketing tervezés, reklám

Forgatás

Azok a Borzasztó ügyfelek, akik eljutnak a reklámfilm -ük vagy videoklip-ük forgatási napjáig kis dicséretben részesülnek, ugyanis ekkora már rengeteg időt el tudtak lopni az őt kiszolgálóktól

A Borzasztó ügyfél tulajdonságai a Forgatás idején:

 • Nagyon sokat késik.

 • A rábízott feladatokat elfelejtette vagy figyelmen kívül hagyta. - Az Ő általa felvállalt kellékek az országhatáron belül sem érhetőek el a forgatás napján nem, hogy a helyszínen.

 • A helyszínen közli az alkotókkal az összes nem tetszését a videoklip vagy reklámfilm forgatókönyvével kapcsolatban. - Hogy véletlenül se lehessen minőségi, megkomponált és átgondolt jeleneteket felvenni az nap.

 • Kritizálja a film forgatás tempóját. - túl lassúnak találja.

 

Vágás

Az utómunkálatok rejtik az egyik legmegfelelőbb pillanatokat az igazán hanyag és elviselhetetlen ügyfelek számára.

videoklip készítés

 • Nagyon tetszik neki elsőre. - A borzasztó ügyfél elsőre az egekbe magasztalja a kész produktumot (reklámfilm/ videoklip). Ezzel ügyesen megnyugtatja az alkotókat, hogy a szörnyű körülmények ellenére mégis sikerült valami használhatót alkotniuk.

 • Nem tetszik neki később. - A borzasztó ügyfél később mélységesen lehúzza a produktumot (videoklip/reklámfilm). Az aljas és ki nem állhatatlan ügyfél addig nézi egymás után a vég-terméket, amíg nem talál benne egyre több és több általa hibának vélt dolgot.

 • Beleszól az utómunkába. - A borzasztó ügyfél nem gyűjti össze egy listába az általa hibásnak vélt részeket. Mivel a borzasztó ügyfél ragaszkodik hozzá, hogy részt vegyen a vágásban és személyesen segítsen az általa rossznak vélt részek kijavításában. Ezzel 4-től 90 óra hosszáig terjedő plusz munkát okozva a vágónak és a rendezőnek.

Az igazi Borzasztó ügyfél úgy intézi a dolgokat, hogy az általa kért korrigálásokkal elkészült végső film és az eredeti első felkínált változat között halandó ember nem képes különbséget észrevenni.

A Borzasztó ügyfélnek a végső film fel nem foghatóan tetszik. “Igazán elégedett vagyok” - mondja fellengzősen.

( Fizetés )

Ez a menüpont nem véletlenül van zárójelben. A borzasztó ügyfél magától sosem fizet.

Folyton utána menni és keresni addig amíg nem fizet pedig egyáltalán nem érdemes, mert akármilyen ügyesek vagyunk behajtásban nem fog ki jönni belőle az óra bérünk.

reklámfilm rendelés

És milyen a jó ügyfél?

A jó ügyfél minden pillanatban nyílt és őszinte! Elmondja a gondolatait és elképzeléseit mindennel kapcsolatban. Társként és nem alkalmazottként kezeli a gyártó céget. A jó ügyfél mindig Önmaga.

Az Ön vállalkozásának és jól jönne egy Reklámfilm? - Legyen Ön a következő Jó ügyfelünk. :)

Film megrendelésről itt tudhat meg többet. ( Rózsa produktum kezdőlap )

Ha még több hasonló témájú cikket olvasna, Kövessen, minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradjon le újdonságainkról.

Látogasson meg minket weboldalunkon máskor is. Saját tapasztalatait írja meg kommentben.

További szép napot kívánunk! /Rózsa produktum/

#közönség #forgatás #készítés #videoklip #stuido #rendelés #ár #kampány #reklámfilm #vevőszerzés #pr #kommunikáció #videó #marketing #kreatív #reklám #ügyfél #film #zene #csapat #együttes #banda #zenekar #vállalkozás #hírdetés #Hogyan #készül #alkotási #folyamat #rózsa #produktum

42 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page