top of page
  • Rózsa Gábor

Legjobb karácsonyi reklámfilmek 2016-ban | Top 5 + 1


A karácsonyi szezonban megjelent kampányfilmeknek külön hagyománya alakult ki. A cégek ilyenkor összemérik kreativitásukat és versenyeznek, hogy ki tud minél nagyobb hatást kiváltani a közönségből. Összeszedtük az általunk TOP 5 legjobbnak tartott idei alkotást.

5. Ha ünnep, akkor otthon. Ha otthon akkor... Vannak olyan munkahelyek, amik nem állhatnak le szenteste sem. Így természetesen vannak olyan emberek, akik nem tölthetik otthon a karácsonyt. A reklámfilm nem nagyon egyedi, nem is nagyon kiemelkedő az üzenet. De úgy összességében mégis érződik benne az érték és hát mégis csak nyújt egyfajta megoldást a problémára.

Szokták mondani, hogy ne vidd haza a melót. Na de mi van ha az otthon jön a melóba?

4. Aranyos, cuki meg tél van...

Vannak márkák, akik évről évre az élvonalban szerepelnek karácsonyi reklámfilmek terén. A John Lewis is ilyen. Az idei film talán kissé elmarad az előző éveiben készítettekhez képest, de aminek benne kell lennie az benne van. És a videó bőven 20 millió néző felett jár, úgy hogy sok trambulin várható az idén ajándékba!

Könnyed és bohókás. Talán még jól is esik a többi néhol már búskomor hangvételbe átcsapó videók mellett.

3. Az ünnep nem csúszhat órákat...

A harmadik helyezett film kivitelezésében nagyon erősen viseli a rendező Wes Anderson sajátosságait. A történet szerint technikai okok miatt órákat fog késni a vonat, melyen szereplőink utaznak. Így érthetően kicsit szomorkássá válik a hangulat, hiszen a családtól távol fogja érni őket a karácsony... de azért a boldogságot mégis sikerül valahogyan felcsempészni a szerelvényre.

Igazából minden meg van benne, ami az első helyre adna okot, de mi mégis egy kicsit "lassúkának" éreztük.

A történet mosolyogtató, a látvány mesebeli. A szeretet mindenképpen "kézen fogható".

2. Amikor tényleg rendben vannak az értékek...

A Huawei reklámfilmjének alkotói szemében az üzenet őszintesége előbbre valóbb volt, mint maga a termék. És ez a fajta bátor hozzáállás kifejezetten magas szintre emeli az egész projektet.

Igaz eredetiségében hagy kivetnivalót maga után a történet. De az "A mobilod meg vár, a pillanat nem." - üzenet vitathatatlanul belevaló és értékes egy mobilgyártótól. Így nálunk sima a második hely.

1. Igazi szeretet karácsonyra...

Amikor láttuk ezt a filmet, nem volt kérdés, hogy ebben a kategóriában az elmúlt évek legjobb ilyen jellegű alkotása születhetett meg ebben a néhány percben. Egyszerű, érthető és nagyon megható. A filmet már több, mint 10 millióan tekintették meg, ami jelzi, hogy nem csak számunkra volt nyertes a kisfilm.

Az biztos, hogy az angolul tanuló lengyel bácsi története lett a kedvencünk egy jó ideig.

[+1] Akik egyedül vannak se szomorkodhatnak...

A "bónusz, +1-edik" helyre ha nem is a filmért - inkább magáért a rendkívüli pimaszságért - a Pornhub által készített karácsonyi reklámfilmet tettük. Az egész projekt, amúgy eszmeiségében egy elég kényes erkölcsi határon egyensúlyoz.

Kell-e, (Szabad-e) egy felnőtt tartalmakat megosztó weboldalnak karácsonyi kampányt csinálnia?

Ha, meg nem is válaszoljuk a feldobott kérdést, mindenképpen értékeljük annak már csak a felvetését is.

Mi, mint filmalkotók különös örömmel látjuk az ilyen jellegű kisfilmek sikereit.

Egyébként nem csak karácsonykor lehet ilyen jellegű projektekbe belekezdeni. A közönség az év minden napján ki van éhezve a minőségi tartalmakra. És valójában egészen kevesen jelennek meg év közben hasonló kisfilmekkel. Miért ne Te lennél az, aki meglépi ezt?

Ha érdekel néhány példa az év közben megjelenő kampányfilmekre, akkor nézz bele az általunk készítettek valamelyikébe: Belenézek

Reméljük, hogy a következő listánkon már a Ti filmetek is szerepelhet.

A lista a saját véleményünkre alapozva jött létre. Természetesen mindenki magának állítja össze a sajátját, de a mi stílusunkkal ezek találkoztak a leginkább az idei szezonban. Neked, melyik karácsonyi reklámfilm a kedvenced?

Ha még több hasonló témájú cikket olvasnál, Kövess, minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradj le újdonságainkról.

Rózsa produktum

#ajándék #karácsony #kampány #kampányfilm #kedves #történet #reklámfilm #top5

211 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page